Bild på jackan

Julien Fournié_MG_5488_RET (533x800)

Minns ni 3D-bilden på en jacka i mitt förra inlägg här på bloggen? Nu har jag tagit reda på mer. Här är jackan när den blivit klar. Designern hette Julien Fournié och är en halvkänd designer i Paris. Han jobbar med att utveckla program på datorn så att det går lätt att rita design till kläder i 3D. Då ser fabriken hur jackan ska se ut. Han ritade alltså bilden först i 3D – sedan tillverkades jackan på riktigt och så här blev den.

Jag känner en kvinna som jobbar på företaget som gör mjukvaruprogram där man kan rita jackor, eller vilka plagg som helst. Det var jättesvårt att göra ett sådant program till datorn eftersom tyg inte är fast i formen, säger hon, utan formar sig efter hur den som bär plagget ser ut. Man vill kunna få med alla former som folk har. Det finns alltså massor av möjligheter för hur plagget formas av den som bär det. De som jobbar med att göra ritprogrammen och som samarbetar med olika designers heter Fashion Lab. Ser man att det är samma jacka?

3 kommentarer till “Bild på jackan”

  1. Jag tog med det här eftersom vi pratade så mycket om bilder och jag hade en 3D-bild redan i datorn som jag tyckte var intressant. Jag ska återkomma till andra ämnen-hemlöshet och sånt, snart.

    Jane Hamrin fredag, mars 14 2014
  2. Jag har tittat flera gånger nu och jag tycker jag börjar se att det är samma jacka. Vad kul! Man ska alltså gå tillbaka till mitt förra inlägg med rubriken Bildtest och se 3D-bilden av designen till det här plagget och kolla om det verkar vara som jag blivit informerad – nämligen att fabriken sydde upp den här jackan och använde bland annat den där designbilden i 3D (från förra blogginlägget) när de skulle förstå hur jackan skulle se ut. Bara att titta och jämföra. Ha en underbar dag!

    Jane Hamrin söndag, mars 16 2014
  3. Läcker färg på jackan också!

    Carita Liljendahl söndag, mars 16 2014

Skriv ett svar